Korisna svojstva i primjene sojino ulje


Postoje stotine biljaka koje se zovu u botanike ulju. Danas više od stotinu ih je uvijek koristi za proizvodnju biljnih ulja koja imaju mnoga ljekovita i korisna svojstva. Zbog kontinuiranog poboljšanja industrijskih tehnologija za izdvajanje ulja iz biljaka, popis uljana raste. Jedan od najpopularnijih i najpoznatijih uljarica su soja. To je uistinu nevjerojatna iscjeljenja kultura ima jedinstvena svojstva. Međutim, to je drago da je u našoj zemlji nije toliko popularan. Osim toga, proizvodi od soje i soje do, stavite populaciju pristranosti.


Ljudi misle ove genetski modificirane hrane - kao i nastup na njihovoj genetici ne postoji. Toliko je već u tom sojino ulje pronaći jeftini nadomjestak za ulje i savjetuju trudnicama da se suzdrže od njegove uporabe, dok je u stvarnosti to ulje potiče razvoj mozga bebe. Oba od potrošača i od proizvođača, ova greška je zbog, najvjerojatnije, neznanje i nespremnost da znaju. Koliko je to moguće, u ovom članku ćemo pokušati raspršiti tu zabludu i razmotriti korisna svojstva i koristiti sojino ulje.


Korisna svojstva ulja
Zahvaljujući ljekovitosti sojino ulje, sa svojim stalnim korištenje cijelog tijela je jaka i zdrava, te je poslana na: pomoći ženama ostati lijepe i nježne ljude - jake i hrabre, a djeca samo ga je potrebno za potpuni razvoj i rast. Ljudsko tijelo može apsorbirati ga sto posto, kao što je biološko djelovanje ulja je veća nego u drugim uljima.
Sojino ulje je dobro koristiti za prevenciju ateroskleroze i bolesti bubrega, za ublažavanje učinaka stresa i jačaju imunološki sustav. Ona pomaže potaknuti crijeva i poboljšava metabolizam.


Skladište
Kao dio sojino ulje je blagotvorno razlika u usporedbi sa sastavom iz većine drugih biljnih ulja. Prije svega, ona sadrži velike količine vitamina E, koji je ključan za seksualno zdravlje, kao i E1 i E2.
Poznato je da vitamin E je "dva u jednom" - dva oblika vitamina: E1 - a tokoferola (alfa, beta, gama, delta) i E2 - to tokotrienoli (s istim notaciji). Za vitamina saznao je potrebna oba oblika, ali zajedno su prisutne samo u prirodnoj hrani. Nisu vitamini tokotrienoli, što znači da je vitamin E jednostavno ne apsorbira.

A uz redovitu uporabu svježih proizvoda s ovog vitamina, uključujući i sojino ulje, to će se metabolizira u tijelu gotovo sto posto - razlika je očita. No, na žalost, mnogi liječnici ne znaju o tome (ili ne žele znati).
U sklopu sojinog ulja, a sadrži komponente, kao što su vitamin C, natrija, magnezija, kalcija, fosfora, kalija; zasićene i nezasićene kiseline, lecitina. Također sadrži velike količine linoleinske kiseline, što može spriječiti razvoj raka; nešto manje palmitinska, stearinska, oleinska i alfa-linolenska. Te tvari sprečavaju nakupljanje kolesterola u krvnim žilama, kao i lecitin.


Primanje
U današnje sojino ulje dobiveno pomoću dvije metode: kemijske (ekstrakcija) i mehanička (pritiskom). Tehnologija se brzo korača prema naprijed, a često su se dvaput pritisnete. Zanimljivo, dok se manje energije troši, ali ispada ekološki nafte i prirodnog svojstva izvornog proizvoda je pohranjena gotovo u cijelosti.
Danas se smatra najmoderniji način izravnog ekstrakcije heksana. Međutim, najkorisniji ima ulja hladno prešanih: to je dugotrajan i ima izražen miris. Nakon ekstrakcije, nakon ekstrakcije, ulje se filtrira - u ovoj fazi se zove sirove nafte.

Kako bi se proizvela sirove nafte proces hidratacije - Dobivena biološku vrijednost ulja smanji, ali povećava svoj rok trajanja. Sirova nafta je svijetle boje, jak miris i osebujan okus sjemena soje. Unatoč formiranja mulja, karakteristika ulja, njegove hranjiva su pohranjeni. Korištenjem ovog ulja je u stanju pojačati aktivnost mozga, jer je lecitin u njemu još dugo.
Mnogi izvori tvrde da jede samo treba rafiniranog sojinog ulja. Ovo mišljenje greškom, a ne svatko voli okus i miris. Šteta može donijeti, ali to može pržiti - nastaju tijekom pečenja toksina i karcinogeni.


Uporaba sojinog ulja u kozmetici
Ulje soje iznenađujuće korisno u kozmetičkoj pogledu: to je u redu da se brine za normalnu i suhu kožu, ali je bolje ne koristiti masnu kožu - to može biti komedohennыm. Sojino ulje hrani i vlaži kožu, stvara zaštitnu barijeru na površini i zadržava vlagu. Nakon maske od sojina ulja ispucale i suhe kože je svježa, jer postaje glatka i zdrava boja.
Sojino ulje je dobar način da se brine za zrelu kožu - to pomlađuje kožu, blijedi, pretvarajući njezin ton i elastičnost. Sojino ulje ne samo da usporava proces starenja, ali uklanja postojeće bore.


Koristite u kuhanju
Rafinirano sojino ulje je vrlo ukusna. To može pržiti ribu i meso, kuhati s to pomoću serije, prvi i drugi tečajevi, hladna jela i povrće - u jednostavno ne koristi za to. No, na Dalekom istoku, gdje je mnogo soje uzgojen, glavna stvar je to ulje, ostatak ulja se koristi samo kao dodatni. Držite rafiniranog sojinog ulja treba biti u staklene posude i tamnom mjestu.